Linn-May Burger Andreassen "Gode hjelpere"
Innledningsvis et vakkert sitat av Wernwe Erhard: Og her velger jeg å ikke bare tenke dette om andre men også oss selv. For da blir dette sitatet enda mer kraftfullt og viktig og noe vi jobber mot hos Gode Hjelpere:
"Kjærlighet er å gi andre rom for å være slik de er og slik de ikke er."
Så litt mer om meg, min livsfilosofi, observasjoner og selvfølgelig resten av gjengen på gården:
Jeg har bred kompetanse om både dyr og mennesker og min visjon er å la folk være seg selv ovenfor - ja, faktisk seg selv og andre. Samfunnet vårt gir for mye oppmerksomhet til ytre verdier og det å kunne romme seg selv og finne seg selv er noe som ikke prioriteres høyt nok. Vi er alle unike individer med våre styrker og svakheter som gjør at vi i fellesskap kan bli gode sammen om ulikhetene vi har kan brukes til noe konstruktivt i stedet for å prøve å bli en så "homogen masse" som mulig. Mye kreativitet og kunnskap kan gå til spille i ytterste konsekvens og mange kan tenke de ikke "passer inn", er til nytte eller bra nok i vårt samfunn selv om de hadde hatt noe godt og positivt å bidra med. Slagordet "alle skal med" er egentlig ikke så dumt hvis man tenker på det. Alle har noe å bidra med og det er noe som må sees og huskes på.
Hos oss setter vi de indre verdiene høyt. Det å akseptere seg selv og finne kjernen sin gir rom for nye oppdagelser i eget liv og person og man vil finne nye muligheter for å kunne finne sin egen vei i livet med en større følelse av frihet og lykke for den man er. Det vil bli lettere å leve opp til og se sitt eget potensiale, styrker og egenskaper.
Mitt motto er at alle er gode på noe og alle har sin plass i denne verden og jeg ønsker å gi folk muligheten til å oppnå bedre selvbilde og selvfølelse og tørre å være akkurat den de er.
Det å kunne se en helhet og finne seg selv og være autentisk i et samfunn med høye krav og mye ytre påvirkninger er ikke alltid like lett. Denne oppgaven løser jeg enten med eller uten hester i bildet. Her oppe hos oss på Formo er det rom for å være seg selv og finne ro og mestring og nye impulser. Som barn av to kunstnere er jeg opptatt av å bruke alle sansene og er opptatt av det helhetlige.
Den andre visjonen jeg har er å vise og lære en respektfull og meningsfull omgang med dyr. Særlig innen ridning vil jeg formidle harmoni og glede ved sporten i samspill med hesten!
Mao. vi elsker å formidle inkludering og respekt for hverandre, dyrene vi omgås og også oss selv ! Og nettopp dette vil samtidig øke vår relasjonskompetanse og sosiale ferdigheter.
Glede og humor står side om side hos oss! Pilarene for god læring og trivsel kommer nettopp fra glede, inkludering, mestring og det å bli sett for den man er!
Nå litt om min utdanning:
I 2002 fullførte jeg det 3 årige studiet i "Husdyrbruk" ved Høyskolen i Nord-Trøndelag. Samtidig tok jeg opp enkeltemnet "Etologi 2" (adferdsbiologi) ved NTNU.
I 2016 studerte jeg "Dyreassisterte intervensjoner" ved NMBU på Ås og i 2018 studerte jeg "Sorg og traumer-når krisen rammer barn og unge" ved USN-Universitetet i Sørøst-Norge.
Jeg er også godkjent mindfulness practitioner (fullført Juli 2023) og er utdannet og sertifisert mindfulness instruktør Juni 2024. Den tiden jeg har brukt på denne utdannelsen har gitt meg mye kompetanse og fortståelse om endringsprosesser og empowerment som bidrar til bedre helse både fysisk og psykisk, økt stressmestring og personlig vekst og gitt meg mulighet for en formidabel personlig vekst og utvikling som jeg kan gi videre til alle som er tilknyttet oss.
Hjertet mitt har alltid slått et slag hardere når det kommer til mennesker som sliter med spiseforstyrrelser. Dette fordi jeg selv har slitt med spiseforstyrrelser i ungdommen og som ung voksen og derfor har jeg jobbet syv år som brukerrepresentant ved bl a RASP (regional avd for spiseforstyrrelser ved Oslo Universitetssykehus) og ved Capio Anoreksisenter AS i ett år. I 3 år var jeg medlem i ressursteamet ved ROS, rådgivning om spiseforstyrrelser der jeg fikk mulighet til å jobbe ut mot pårørende og pasienter og holdt foredrag.
Fra 2018 til 2022 var jeg medforsker og medforfatter i en doktorgradsavhandling ved Oslo Universitetssykehus. Der publiserte vi 3 artikler om overgangen fra barne- og ungdomspsykiatri til voksenpsykiatri. "Mind the gap" heter prosjektet som omhandler både pasient- ,pårørende- og behandlerperspektivet.
Mind the Gap Between CAMHS and AMHS—The Perspectives Of ... https://www.duo.uio.no/bitstream/handle/10852/92095/PhD-Lockertsen-2022.pdf?sequence=1&isAllowed=y
Min bakgrunn med hest begynte i en alder av 5 år. Da ble jeg bitt av basillen og siden har jeg holdt fast ved denne livsstilen. Jeg er født og oppvokst i Tyskland og har ledet en voltigegruppe for barn der allerede i 1997. Så jobbet jeg et år ved Oppdal hestesportssenter som instruktør og jobbet også ved Bygdøy Kongsgård som instruktør i 2003.
Jeg har eid egen hest fra 13års alder og utdannet 4 hester selv. To av hestene på gården (Hesti og Stæsj) er de jeg har utdannet selv og resten av gjengen har glidd rett inn i konseptet vårt når de kom til oss. Jeg er opptatt av høy dyrevelferd og tar utgangspunkt i dyrets behov og hestens naturlige atferd og tar hensyn til den. Det å ta hesten for det den er, et flykt- og flokkdyr danner grunnlaget for all trening og hestehold der frihet, andre hestevenner, mye utegang og milde hjelpere er nøkkelen til vår sukkess. Vi driver med mye miljøtrening og hestene deler mye tid med oss som familie ute. Vi har Hesti, en dølahest, hans halvsøster Stæsj, en blanding mellom barockpinto og dølahest. Videre har vi Rossar, en fjording og Torden og Leidulf, to shettiser som også er halvbrødre. En herlig gjeng med ulik personlighet som alle ❤
Hos oss bor det heller ikke bare hester. Vi har Una, en langhåret Schäfer; Tante Frøken Sofie og Ludvig, to huskatter; Action og Turbo-Lise, to kaniner og en hane med sine 3 høner. Her er det et yrende liv i og rundt husveggene.
Må nevne at vi er medlemsbedrift i hest og helse og at vi er stolte godkjente medlemmer i Progressive Equine partnerships. Det er en nokså ny global gruppe profesjonelle hestebedrifter som setter dyrevelferd i høysete og som følger alle foreskrevne etiske mål i omgang med hestene. https://progressiveequinepartnerships.com/guiding-principles/
https://www.hestoghelse.no/